Truewayist IELTS eğitimleri, online özel ders veya sınıf dersleri şeklindedir.
Sınavın tüm aşamalarını kapsayan 64 saatlik IELTS sınav hazırlık sınıfları ve kişiye özel eğitim programları hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.
Bizimle iletişime geçtiğinizde, ücretsiz tanışma dersi, akademik İngilizce kulübü ve yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri konusunda bilgi istemeyi unutmayın.
Tarih: 22 Ekim Salı
Saat: 20:00
Ücretsiz tanışma dersine katılmak için aşağıdaki formu eksiksiz doldurmanız yeterli
Uzmanlarımız en kısa sürede sizi arayarak rezervasyonunuzu tamamlayacaklar
IELTS’e katılarak pek çok konuda bir adım öne geçmiş olursunuz. Temel olarak üç değişik nedenle Truewayist’den IELTS almalısınız
Eğitim için IELTS İngilizce eğitim veren bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptıracaksanız IELTS sizin için çok önemlidir. Ayrıca İngilizce lise programları ve bazı meslekler için de IELTS puanı istenmektedir.
İş için IELTS Pek çok kurum ve kuruluş işe başlayan personelinden önceden tespit edilen bir IELTS puanı ister. IELTS Genel Eğitim sınavı, sosyal ve işyeri ortamlarıyla ilgili görevleri içerir, bu nedenle birçok profesyonel kuruluş tarafından talep edilmektedir.
Yurtdışı için IELTS Konu bir ülkeden başka bir ülkeye göç etmek olduğunda pek çok sorunla aynı anda baş etmek zorunda kalırsınız. Eğer gideceğiniz ülkede İngilizce kullanılıyorsa sahip olacağınız IELTS puanı bu zorlukların çoğunu elemenize yardımcı olacaktır
Yaklaşık 30 dakika sürer.
Artan zorluk sırasına göre kayıt üzerinde çalınan dört bölümden oluşur.
Her bölüm bir diyalog veya monolog olabilir.
Test yalnızca bir kez yapılır ve her bölümün soruları dinlerken yanıtlanmalıdır, ancak öğrencilere cevaplarını kontrol etmeleri için zaman verilir.
60 dakika sürer.
Öğrencilere Akademik Okuma testi veya Genel Okuma testi verilir.
Her iki test de üç bölümden oluşur ve her iki testte de bölümler artan zorluk sırasına göre düzenlenmiştir.
60 dakika sürer.
Yine, öğrenciler bir Akademik Modül veya bir Genel Eğitim Modülü alırlar.
Öğrenciler, farklı yazma stilleri gerektiren iki yazma görevini yerine getirmelidir.
Soru konusu seçimi yoktur.
Özel eğitimli sınav görevlisi ile yapılan sözlü bir mülakattır
Mülakat kaydedilen üç ayrı bölümden oluşur;
– Bir giriş mülakatı,
– Bir konu hakkında, yaklaşık iki dakika süren bireysel konuşma,
– ve bu konu hakkında tematik karşılıklı görüşme.
Sınav yaklaşık 11-15 dakika sürer
Sorular Academic ve General Training için aynıdır.
Dört bölüme ayrılmıştır. Ses yalnızca bir kez dinletilecektir. Ses yalnızca bir kez dinletilecek ve karakterler ile anadil konuşmacılarının aksanları arasında çeşitli konuşmaları kapsayacaktır.
Bölüm 1: Günlük yaşamda iki kişinin arasında geçen konuşmalar (örneğin, konaklama rezervasyonu).
Bölüm 2: Günlük yaşamda geçen monologlar (örneğin, yerel tesislerin tanımlanması veya bir konferans için yemek planının açıklanması).
Bölüm 3: Bir eğitim veya öğretim ortamında en fazla dört kişi arasında geçen konuşmalar (örneğin, bir ödevi tartışan bir profesör ve öğrenciler veya bir projeyi planlayan bir grup).
Bölüm 4: Akademik bir konu üzerine gerçekleşen bir monolog (örneğin, üniversitede gerçekleşen bir ders).
Üç bölüme ayrılmış olup, her bölüm uzun bir metin içermektedir.
Reading sınavındaki tüm metinler gerçek kitaplardan, dergilerden ve gazetelerden alıntılardır. Konular uzmanlık gerektiren konular değil, uzmanlık bilgisi olmayan genel halka yönelik olan konulardır. Konular profesyoneller için değil, uzmanlık bilgisine sahip olmayan genel halk içindir ve akademik konuların çok çeşitli olması sebebiyle, iyi bir puan almak için herhangi bir uzmanlık bilgisi gerekli değildir. Reading sınavı pasajları, üniversiteye ya da yüksek lisansa giden veya çalışmak isteyen adaylar için de uygundur.
Reading sınavı metinlerinin türü, tanımlayıcı ve gerçekçiden çıkarımsal ve analitiğe kadar değişkenlik gösterebilir. Metinler tablolar, şemalar ve çizimler gibi sözlü olmayan öğeler de içerebilir. Metin teknik terimler içeriyorsa, kısaca bir açıklaması yapılacaktır.
Bölüm 1: Sorular iki veya üç kısa gerçekçi pasajdan oluşacaktır. Bunlardan biri, birkaç cümlenin karışımı olacaktır (örneğin, bir otel reklamı, konu ile alakalı 6-8 kısa cümleden oluşacaktır). Konu, İngilizce konuşulan bir ülkedeki günlük yaşamla alakalıdır.
Bölüm 2: İşle alakalı konulara (örneğin, başvuru, şirket politikaları, ücretler ve çalışma koşulları, işyeri tesisleri, personel gelişimi ve eğitimi) odaklanan iki kısa pasajdan meydana gelmektedir.
Bölüm 3: Genel bir konu ile alakalı, nispeten uzun ve karmaşık bir metinden oluşur. Tüm bölümler gerçek hayattaki ilanlardan, reklamlardan, şirket rehberlerinden, resmî belgelerden, kitaplardan, dergilerden, gazetelerden vb. alıntılardır.
Soru Türleri: Çoktan seçmeli sorular, Tanımlayıcı bilgi, Başlık seçimi, Bilgi ve içerik eşleştirme, Bölümlerin, özetlerin vb. bitirilmesi
Sorular Academic ve General Training için aynıdır.
Sınav görevlisi ile özel bir odada bire bir görüşeceksiniz.
Speaking sınavı üç bölümden oluşmaktadır.
Bölüm 1: Kendini Tanıtma ve Mülakat (4-5 dakika)
Sınav görevlisi kendini tanıtacak, pasaportunuzu kontrol edecek ve kimliğinizi doğrulayacaktır. Sınav görevlisi genel konular (aile, iş, araştırma, ilgi alanları vb.) ile ilgili genel sorular soracaktır.
Bölüm 2: Speaking (3- 4 dakika)
Sınav görevlisi size bir görev kartı verecek ve hazırlanmanız için size bir dakika verilecektir. Görev kartında, konuşmanızda kullanabileceğiniz belirli bir konu ve noktalar olacaktır. Not alabilmeniz için size bir kalem ve kağıt verilecektir. Hazırlık süresi bittikten sonra size verilen konu hakkında konuşmak için bir veya iki dakikanız olacaktır. Sınav görevlisi, daha sonra size bir veya iki soru soracaktır.
Bölüm 3: Tartışma (4-5 dakika)
Sınav görevlisi Bölüm 2’deki konuyla ilgili sorular yöneltecektir. Adaylara, genel konuları ve düşünceleri tartışma fırsatı verilecektir.
Makale iki bölümden oluşmaktadır. Görev 1 ve Görev 2’ye verdiğiniz cevaplar akademik, yarı resmi ve doğal bir üslupla yazılmalıdır.
Görev 2 : Bir fikir, konu veya sorun hakkında bir makale yazmanız istenecektir. Konular, lisans veya lisansüstü eğitim almak veya bir meslek sahibi olmak isteyen adayların kolaylıkla anlayabileceği genel güncel olaylardır.
İki bölümden oluşmaktadır. Konu, genel güncel olaylardır.
Görev 1: Belirli bir durum için bilgi talep eden veya bir durumu açıklayan bir yazı yazmanız istenecektir. Yazı kişisel, yarı resmi veya resmi tarzda olabilir.
Görev 2: Bir fikir, konu veya problem hakkında bir kompozisyon yazmanız istenecektir. Deneme, Academic Writing Görevi 2’den daha kişisel ve daha az resmi olacaktır.
EILTS Academic ve General Training, iki farklı amaç için kullanılan farklı iki sınav türüdür. Bazı kuruluşlar
Academic sonucunu General Training yerine kabul etse de, bu tamamen kurumlara bağlıdır. Daha fazla bilgi
edinmek için başvuru yapacağınız kuruluşla iletişime geçmeniz gerekecektir.
Bazen SELT olarak da adlandırılan IELTS UKVI, diğer IELTS sınavları ile aynıdır, ancak İngiltere Hükümeti tarafından gerekli kılınan ek güvenlik önlemleri içerir. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR), dil becerisini tanımlayan bir uluslararası standarttır. Yeni başlayanlar için A1\’den dilde uzmanlaşanlar için C2\’ye kadar yükselen 6 puanlı bir ölçekte dil becerisini tanımlar. İngiltere\’de yaşamak, eğitim almak veya çalışmak istiyorsanız IELTS UKVI sınavına girmeniz gerekebilir. Onaylı bir sınava girmeniz gerekip gerekmediğini ve hangi seviyeye ulaşmanız gerektiğini öğrenmek için İngiltere Hükümeti vize kontrol listesini kullanın.
İngilizce konuşulan bir ülkede yükseköğrenim almayı veya çalışmayı planlıyorsanız IELTS Academic sınavına girmeniz gerekebilir. IELTS General Training, iş ortamı veya sosyal ortamdaki İngilizce dil yeteneklerinizi değerlendirir. Orta öğretime devam etmeyi, mesleki bir eğitime kaydolmayı, iş için yurt dışına taşınmayı planlıyorsanız veya Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere veya ‘ye göçmenlik başvurusu yapmak istiyorsanız IELTS General Training sınavına girmeniz gerekebilir.
IELTS ve IELTS UKVI sınavları format, içerik, skorlama ve zorluk düzeyi açısından tam olarak aynıdır. Tek fark, IELTS UKVI sınavının İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından iş, eğitim ve göç amacıyla onaylanmasıdır. IELTS UKVI sınavına girdiğinizde, onaylı bir sınav merkezinde IELTS UKVI sınavına girdiğinizi göstermesi için sınav sonuç belgeniz biraz farklı olacaktır.
Yurt dışında okumak için ihtiyacınız olan IELTS skoru, IELTS tarafından değil, başvuru yapacağınız kurum tarafından belirlenir. Bir eğitim kurumuna başvurmak için gereken skor, başvurmak istediğiniz kuruma veya bölüme bağlı olarak değişebilir