[/av_heading] [/av_one_half] [/av_section] [av_section min_height=” min_height_pc=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ custom_margin=’0px’ custom_margin_sync=’true’ color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=’#4983cf’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_arrow_bg=” id=” custom_class=” aria_label=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kx3av4lw’] [av_heading heading=’Online Eğitim Gerçekten Faydalı mı?’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ subheading_active=’subheading_below’ show_icon=” icon=’ue800′ font=” size=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” subheading_size=’18’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” icon_size=” av-medium-font-size-1=” av-small-font-size-1=” av-mini-font-size-1=” color=’custom-color-heading’ custom_font=’#ffffff’ icon_color=” margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ icon_padding=’10’ link=” link_target=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kx3awlmu’ admin_preview_bg=”] Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle hayatımıza giren “Online Eğitim” ne gibi faydalar sağlıyor?
Online eğitim hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek mi?
[/av_heading] [/av_section] [av_textblock size=’18’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-30efwe’ admin_preview_bg=”]
Eğitimin Ortaya Çıkışı ve Çözümlerin Merkezindeki “Lisan”
Eğitim, insanın varoluşundan bu yana devam eden kesintisiz bir süreç. Alet kullanımı ve tekniğin aktarılması şeklinde ortaya çıkıp, usta çırak ilişkisiyle devam etmiştir. Bildiğimiz anlamdaki eğitim ise uzman olduğu konu veya konularda insanları yetiştirme görevini üstlenen öğretmenlik mesleği ve eğitimin gerçekleştiği okul ile birlikte değerlendirilmektedir.
Öğrencinin yaşı, ihtiyaçları, ailesinin ve toplumun beklentileri doğrultusunda şekillenen eğitim, yüzyıllar boyunca bir standarda oturmuştur. Bir okul, öğretmenler ve uzman kadrolar tarafından hazırlanan kaynaklar, öğrencinin entelektüel gelişiminin kaynaklarıdır.
Eğitimin gelişimi, doğal olarak, her coğrafyada ve toplumda farklı şekilde ve hızda olmuştur. Her toplum öncelikle yaşadığı coğrafyaya özgü sorunlarla ilgilenmek zorunda kalmıştır. Bu sorunların çözümleri için farklı uzmanlıklar, farklı çözümler doğurmuştur.
Bahsettiğimiz üzere; denizden uzak savanalarda yaşayan bir toplumla, bir ada üzerinde yaşayan bir toplumun veya sıcak iklimde bir yağmur ormanının içinde gelişen başka bir toplumun yaşamsal sorunları için ürettikleri çözümler birbirinden çok farklıdır. Bu çözümleri bulmakta başarı kaydeden toplumlar, ayrıca farklı terimleri farklı kullanımları olan özgün diller de geliştirmişlerdir.
Teknolojik imkanların çok sınırlı olduğu, uzak coğrafyalar arasındaki iletişimin çoğunlukla masallar ve mitlerle örülü olduğu çağlarda farklı dilleri bilmek, pratikte hiçbir anlam taşımıyordu.
Ancak, her gün artan dünya nüfusu, doğal kaynaklara duyulan ihtiyacın artışı sadece büyük göçlere ve savaşlara sebep olmadı. Ortaya çıkan en önemli sonuç, büyük bir ticaret patlaması, toplumlar arası ilişkilerde devletleri aşan yakınlaşmalar ve teknolojinin her gün daha hızlı şekilde ilerlemesidir.
Günümüzde ticaret aynı zamanda bir bilimdir. Bilimin gelişmesinde temel kaynak olan eğitim de doğal olarak çok önemli bir gelişim ve değişim içindedir.
Binlerce yıldır süren öğretmen, okul, kaynak, öğrenci ilişkisi bilgisayar ortamında kurulabilmektedir. Bilgisayar ortamına taşınan eğitim artık online halindedir.
Eğitimin Online Hali
Online eğitim, aynı zamanda teknoloji ile iç içe, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, güvenli ve kaliteli eğitim demektir.
Klasik eğitimde karşılaşılan en önemli sorunlardan biri sınırlı sürede alınan yeni bilginin tekrar edilmesi ve doğru kodlanmasıdır. Sınıf ortamında bir topluluğa verilen eğitimde bu sorun daha da zorlayıcı hale gelmektedir. Kişisel farklar, sınıf içindeki düzen veya eğitmenin anlatımı esnasında ortaya çıkan dikkat dağıtıcılar eğitimin kalitesini düşürmekte ve bir sonraki derse kadar akılda tutulabilecek bilgi miktarını çok azaltmaktadır.
Özellikle yabacı dil eğitiminde, seslerin, harflerin hatta alfabenin farklı oluşu nedeniyle alınan notların hatalı olması çok muhtemeldir. Bir sese gelen harf Türkçede, İngilizcede, Rusçada veya Arapçada çok farklı şekilde yazılmaktadır. Bu durum özellikle eğitimin başındaki öğrenciler için, ömür boyu devam edecek yanlışların kapısını açabilmektedir.
Dahası, not almak tek başına bir dikkat dağıtıcı olabilmektedir. Öğrenci not alırken, öğretmen farklı bir konuya geçmekte, öğrenci bir önceki konuya odaklı kaldığı için yeni konuya geçişte sorun yaşamaktadır.
Bunca zorlukla tutulan notlar, çok kolay bir şekilde kullanılamaz hale gelebilmektedir. Notların daima; unutulma, kaybolma, yırtılma veya karalanma eğiliminde olduğunu bütün öğrenciler çok iyi bilirler.
Masada bulunan her çay bardağı her kahve fincanı, özenle düzenlenmiş, başlıkları ayrı kalemle yazılmış, kenarlarına hatırlatma bantları çekilmiş notları kendilerine av alanı olarak görmekte ve inatla onların üzerine devrilmektedir.
Klasik eğitim için en önemli unsurlar okul ve öğretmendir.
Okul, çok değişik adreslerden gelen öğrencilerin toplandığı yerdir. Büyükşehirlerde yaşanan trafik kaosu nedeniyle yolda geçen zaman çoğunlukla eğitime ayrılan zamandan çok daha fazladır. Bu nedenle öğrenciler tercihlerini eğitimin kalitesinden ziyade okulun yakın olmasından yana kullanmak zorunda kalmaktadırlar.
Tecrübe sahibi olmuş, tercih edilir hale gelen eğitmenler de çok haklı olarak, mesleklerini daha iyi koşullarda icra edebilecekleri büyükşehirlere yönelmektedirler. Bu nedenle küçük şehirlerde daima öğretmen açığı oluşmaktadır.
Online eğitim tüm bu sıkıntıları yok eden güçlü bir çözümdür.
- Eğitim, baştan sona kadar kayıt altına alınabilmektedir. Bu sayede hafızadan silinen veya anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılan konular sonsuz defa tekrar edilebilmektedir. Dersin tamamı hem ses hem de görüntü olarak daima sizinledir. Öğretmenin üzerinde durulmasını istediği yerleri, anlatırken yaptığı vurguları, öğrenme aşamasında yaşadığınız sorunları, bulduğunuz çözümleri saniye saniye izler ve dinlersiniz.
- Ders esnasında dikkatinizin dağıldığı dakikalara odaklanarak oradaki eksiklerinizi rahatlıkla giderebilirsiniz.
- Online eğitimlerde kullanılan kaynaklar da dijital ortamda saklanabilirler. Bu sayede, online eğitim notları, yırtılma, çizilme, kaybolma gibi etkilere karşı korumalıdır. Yazıcıdan çıkardığınız notlarınıza saldıran çay ve kahve başarılı olsalar dahi yapmanız gereken tek şey, bir kez daha yazdır tuşuna basmaktır.
- Eğer sanat, mühendislik veya tıp gibi uygulamalı bir eğitim almıyorsanız; kendiniz için yaratacağınız en konforlu ortamda en güvenli eğitim, online’dır. Trafikte geçireceğiniz saatler size kalır; sağlıksız ortamları paylaşmak zorunda kalmazsınız; güvenlik endişeniz olmaz.
- Online eğitimlerin sağladığı çok önemli bir üstünlük de sizi istediğiniz eğitmenle lokasyon sıkıntısı olmaksızın buluşturmasıdır. Truewayist eğitmenlerinin bir kısmı Türkiye içinde değişik şehirlerde, bir kısmı ise yurt dışında yaşamını devam ettiren, eğitim verdikleri Almanca, İngilizce, Arapça, İtalyanca gibi dillerde uzmanlaşmış kişilerdir. Bu uzman kadroyu bir araya getirebilmenin tek yolu online yabacı dil eğitimi vermektir.
Truewayist,
- Aile Birleşimi, TELC, TestDaf sınavlarına hazırlık, mesleki ve genel Almanca eğitimleri
- IELTS, TOEFL, SAT sınavlarına hazırlık, mesleki ve genel İngilizce eğitimleri
- İtalyanca
- Rusça
- Arapça
[/av_textblock]Eğitimleri ile size dünyanın her yerinden çok yakın. İlerde çıkmayı düşündüğünüz “Mars” yolculuğunda dahi kesintisiz eğitimle yanınızda olmaya devam edeceğiz.