Truewayist İle

TOLC Mühendislik

İtalya'nın prestijli devlet üniversitelerinde İngilizce Mühendislik eğitimi almak mı istiyorsunuz? Truewayist, TOLC-I sınavında başarıya ulaşmanız için özel olarak tasarlanmış 100 saatlik kapsamlı bir eğitim programı sunuyor.

  • 5 Ücretsiz Deneme Sınavı: Gerçek sınav ortamına benzer şekilde pratik yapma imkanı
  • Ücretsiz Akademik İngilizce Kulübü: İngilizce dil becerilerinizi geliştirme ve mühendislik terimlerine hakim olma
  • Ücretsiz İtalyanca Konuşma Kulübü: İtalyan kültürüne ve diline aşina olma
  • Uygun Fiyatlı Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı: İtalya'da eğitim alma sürecine dair detaylı bilgi ve rehberlik

Truewayist ile TOLC-I sınavında başarıya ulaşarak İtalya'daki mühendislik hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz!

TOLC-muhendislik-italya-truewayist-1
2

Truewayist TOLC-I Eğitimleri

TOLC-I eğitimleri konu anlatım ve soru çözüm olmak üzere iki ayrı program olarak düzenlenmektedir.
Konu anlatım eğitimleri Matematik, Mantık ve Okuduğunu Anlama, Fizik, Kimya derslerini kapsar. Toplam 100 saattir.
Bu eğitimlerin ardından veya tek başına katılabileceğiniz soru çözüm atölyesinde ise TOLC-I sınavında çıkabilecek sorular, geçmiş yıllarda çıkan sorular ve sınavda dikkat edilmesi gereken konular ele alınmaktadır.
Eğitimler için kayıt yaptıran öğrencilerimiz, Akademik İngilizce ve İtalyanca Konuşma kulüplerine ücretsiz katılım hakkını kazanırlar.

TOLC-PSI,  4 bölüm ve 50 sorudan oluşur. Bölümler şunlardır: Matematik, Mantık ve Okuduğunu Anlama, Bilim (Fizik ve Kimya Konuları).

TOPLAM50 SORU 110 DAKİKA

BÖLÜMLERSORU SAYISIZAMAN
MANTIK10 SORU20 DAKİKA
MATEMATİK20 SORU50 DAKİKA
BİLİM10 SORU20 DAKİKA
OKUDUĞUNU ANLAMA10 SORU20 DAKİKA
İNGİLİZCE30 SORU15 DAKİKA
İNGİLİZCE BÖLÜMLÜ TOPLAM80 SORU 125 DAKİKA

MANTIK ve OKUDUĞUNU ANLAMA

Okuduğunu Anlama bölümündeki sorular, anlama ve farklı kullanım türlerinin ilişkisi açısından dil yeterliliğini test etmeye yöneliktir. Alıntılar bir deneme, gazeteden bir makale veya bilimsel metin olabilir. Sorular, temel gramer yeterliliklerini (morfolojik ve sözdizimsel), yeterince geniş bir kelime dağarcığına sahip olmayı, çıkarımsal becerileri, hiyerarşik ilişkileri anlama ve bileşen parçaları arasında biçimsel ve anlamsal ilişkiler kurma becerisini test edecektir. Örtülü ve varsayılanın şifresini çözme duyarlılığının yanı sıra  kurgusal olmayan ve gazetecilik metinleri, beşeri bilimler ve sosyal bilimler (ör. tarih ve felsefi düşünce) ve güncel olaylarla ilgili çalışmalardan kaynaklanan olgular, olaylar ve sorunlarla ilgili olabilir.

MATEMATİK

Aritmetik ve cebir – Sayıların özellikleri ve işlemleri (tamsayılar, rasyonel sayılar, gerçek sayılar). Mutlak değer, güçler ve kökler, logaritmalar ve üsteller gerçek hesaplama, polinomlar (işlemler, çarpanlara ayırma), birinci ve ikinci dereceden veya bunlara indirgenebilen cebirsel denklemler ve eşitsizlikler. Birinci dereceden denklem sistemleri. Kesirli rasyonel denklemler ve eşitsizlikler ve radikaller. Geometri Parçalar ve açılar; ölçüleri ve özellikleri. Doğrular ve düzlemler. Olağanüstü geometrik yerler. Ana düz geometrik şekillerin (üçgenler, daireler, daireler, düzgün çokgenler vb.) özellikleri ve bunlarla ilgili uzunluklar ve alanlar. Ana katı geometrik şekillerin (küreler, koniler, silindirler, prizmalar, paralel borular, piramitler vb.) özellikleri ve bunlarla ilgili hacimler ve yüzey alanları.

Analitik geometri ve sayısal fonksiyonlar – Kartezyen koordinatlar. Fonksiyon kavramı. Doğru denklemleri ve basit geometrik yerler (çevreler, elipsler, paraboller vb.). Temel fonksiyonların grafikleri ve özellikleri (kuvvetler, logaritmalar, üsteller vb.). Logaritma kullanarak hesaplamalar. Logaritmik ve üstel denklemler ve eşitsizlikler.

Trigonometri – Sinüs, kosinüs ve tanjant fonksiyonlarının grafikleri ve özellikleri. Temel trigonometrik formüller (toplama, çıkarma, çoğaltma, ikiye bölme). Trigonometrik denklemler ve eşitsizlikler. Üçgenin elemanları arasındaki ilişkiler.

İstatistik – Temel istatistik kavramlarının (permütasyonlar, kombinasyonlar, ortalama, varyans ve frekans) bilindiği varsayılır. Frekans diyagramları ve histogramların yorumlanmasına ilişkin temel kavramlar.

BİLİM

Mekanik – Skaler ve vektör büyüklükler, fiziksel bir niceliğin ölçümü kavramı ve ölçü birimleri sistemi bilgisi varsayılır; temel fiziksel büyüklüklerin tanımı (yer değiştirme, hız, ivme, kütle, momentum, kuvvet, ağırlık, iş ve güç); Eylemsizlik yasası, Newton yasası ve etki-tepki ilkesi, akışkanlar mekaniğinin elemanları bilgisi.

Optik – Geometrik optiğin ilkeleri; yansıma, kırılma; kırılma indisi; prizmalar; içbükey ve dışbükey aynalar ve mercekler; Mercek sistemleri ve bunları kullanan cihazlarla ilgili temel kavramlar.

Termodinamik – Sıcaklık, ısı, özgül ısı, cisimlerin genişlemesi ve ideal gazların durum denklemi kavramları kesin olarak kabul edilir. Termodinamiğin ilkelerine ilişkin temel bilgi gereklidir.

Elektromanyetizma – Elektrostatik (Coulomb yasası, elektrostatik alan ve kapasitörler) ve manyetostatik (akım yoğunluğu, Ohm yasası ve manyetostatik alan) ile ilgili temel kavramların bilgisi olduğu varsayılır. Bu durumda elektromanyetik radyasyon ve bunların yayılmasıyla ilgili bazı temel kavramlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Maddenin kimyası ve yapısı – Atomların ve moleküllerin yapısına ilişkin niteliksel bir bilgi gereklidir. Özellikle atomun bileşenleri ve elementlerin periyodik tablosu hakkında iyi bilinen temel kavramlar varsayılmaktadır. Ayrıca, iyonların oluşturduğu bileşikler ile moleküllerden oluşan bileşikler arasındaki ayrımın ve ilgili fiziksel özelliklerin, özellikle de su ve atmosferin bileşenleri gibi doğada mevcut en yaygın bileşiklerin bilgisinin bilindiği varsayılmaktadır.

Kimyasal semboloji – Kimyasal semboloji bilgisinin olduğu ve kimyasal formüllerin ve denklemlerin anlamlarının bilindiği varsayılır.

Stokiyometri – Mol kavramı bilinmeli ve uygulamaları bilinmelidir; basit stokiyometrik hesaplamaları gerçekleştirme yeteneği varsayılmaktadır.

Organik kimya – En basit karbon bileşiklerinin yapısı bilinmelidir.

Çözümler – Asit-baz sistemlerinin tanımı ve pH’ı bilinmelidir.

Yükseltgenme-indirgeme – Yükseltgenme ve indirgeme kavramlarına sahip olunmalıdır. Yanma reaksiyonlarına ilişkin temel kavramlara hakim olmak gerekir.

    Bize
    Ulaşın

    Almanca

    Shopping Basket